Editorial
Wij zijn herinnering.
Voor de negen sporten van de ladder neemt hij de tijd. Daarentegen duurt het eerste, bijna schuchtere contact nauwelijks vijf seconden. Hij veert nog één keer omhoog, aarzelt en zet dan zijn linkervoet op de grond, die hem aan poeder doet denken. Neil Armstrong is op de maan. Als eerste. En meer dan een half miljard mensen, destijds meer dan een vijfde van de wereldbevolking, horen op 21 juli 1969 om 2.56 uur (GMT) een zin die nooit meer zal worden vergeten: “Dit is een kleine stap voor een mens, maar een grote sprong voor de mensheid.”
1969, een jaar als een brandglas. Ingrijpende verandering. Bewustwording. Keerpunten. Tom Wolfe schreef: “De naïviteit aan te nemen dat het onmogelijke zou kunnen gebeuren, maakte de sixties pas mogelijk.” Politiek, maatschappij, technologie. Apollo 11. De 747 komt. Woodstock. 250.000 mensen protesteren in Washington tegen de Vietnamoorlog. Give Peace a Chance. De voorloper van het internet wordt opgezet. Easy Rider. IBM komt met de diskette. Stonewall-rellen in de Christopher Street in New York. Eerste vlucht met de Concorde. De Beatles op het dak van
Elke tijd heeft zijn momenten. Betekenisvolle. Belangrijke. Vluchtige. Overbodige. Geheugenonderzoekers spreken van ankerpunten. We blikken in elke Christophorus terug, omdat we zijn wat we ons herinneren. 2013: een halve eeuw
Eind 2019 komt de
Waar je ook vandaan komt, en wat je bestemming ook is: onze Christophorus rijdt met je mee.
Christophorus – het
Christophorus is het exclusieve magazine voor
Het tijdschrift is genoemd naar Sint Christoffel, de beschermheilige van de reizigers. Het biedt lezers interessante informatie over voertuigen en technologie en een unieke blik achter de schermen van het bedrijf.
De Christophorus verschijnt momenteel vijf keer per jaar in het Duits, Engels, Frans, Italiaans, Spaans, Portugees, Russisch, Chinees (vereenvoudigd voor China, traditioneel voor Taiwan), Japans, Koreaans, Pools en Nederlands.
Als u interesse heeft in het bedrijf