Porsche Tequipment complete winterwielensets
Winter en sportieve prestaties? Die gaan hand in hand. Uw
Vergelijking van het remgedrag bij zomer- en winterbanden.
Meer informatie over energielabel, klasse grip op nat wegdek en afrolgeluid vindt u in onze
Opmerking: niet alle producten zijn voor elk model leverbaar. Raadpleeg de
Weet u ...
... waaraan u winterbanden herkent?
... waaraan u winterbanden herkent?
Winterbanden zijn te herkennen aan de markeringen op de wang van de band. Hier vindt u de aanduiding M+S (modder en sneeuw) in combinatie met het zogenaamde 'Alpine'-symbool, een driepuntig bergpictogram met een sneeuwvlok in het midden. Elke fabrikant kan de aanduiding M+S gebruiken, omdat banden met deze aanduiding niet aan bepaalde testcriteria in winterse omstandigheden hoeven te voldoen. Zorg ervoor dat de banden niet alleen voorzien zijn van de aanduiding M+S, maar ook van het Alpine-symbool.
... wanneer het tijd is voor winterbanden?
... wanneer het tijd is voor winterbanden?
Winterbanden moeten al voor de eerste sneeuwval worden gemonteerd, omdat de winter voor zomerbanden al begint bij temperaturen onder ca. +7 °C. Bij lagere temperaturen begint de rubbersamenstelling harder te worden – de rijeigenschappen verslechteren en de remweg neemt toe. Daarom raden wij u aan om tijdens de koudere maanden van het jaar winterbanden te monteren.
... wat de 'N'-markering betekent?
... wat de 'N'-markering betekent?
Alle door
Rijplezier in de winter – ontworpen in Weissach.
Ons advies voor de winter:
koester de band met het wegdek.
Ons advies voor de winter:
koester de band met het wegdek.
Wat hebben rubbersamenstelling, lamellen en profieldiepte eigenlijk te maken met rijplezier en rijveiligheid in de winter? Eigenlijk alles. Want om ook onder extreme omstandigheden alles eruit te halen wat erin zit, heeft u de juiste banden nodig. Banden die aan de juiste voorwaarden voor de gevraagde performance voldoen. Omdat het de moeite waard is om nauwkeuriger naar de belangrijke details te kijken. Uw winterbanden vormen immers het enige contact met de grond.
De rubbersamenstelling van het loopvlak.
De rubbersamenstelling van winterbanden verschilt duidelijk van die van zomerbanden. Dankzij het hoge aandeel natuurrubber zijn ze merkbaar zachter. En ze verharden minder in de kou. Dit betekent dat banden optimaal aan het wegdek kunnen worden aangepast.
Het loopvlakprofiel.
Het profiel is de basis voor een veilige grip op winterse wegen. Het voert water af en zorgt voor een goede zijdelingse stabiliteit. Bovendien kan zich in de brede groeven sneeuw verzamelen. Dit zorgt voor een betere grip door wrijving.
Het lamellenpatroon van de banden.
De lamellen in het loopvlak hebben in de winter veel te doen. Ze zorgen immers voor de perfecte grip op besneeuwde, bevroren en natte oppervlakken. De fijne inkepingen van het lamellenprofiel fungeren als klauwen die zich bij het rijden in de sneeuw vastgrijpen. Bovendien kan zich in het lamellenprofiel sneeuw verzamelen. Dit zorgt voor extra wrijving van sneeuw op sneeuw.